Reflü Ne Demektir Reflü midede bulunan yüksek asitli içeriğin yemek borusu ile mide arasındaki bileşke bölgesinden yukarı doğru kaçarak yemek borusuna ve boğaza gelmesidir. İçindekiler Reflü Ne Demektir Reflü Nedenleri: Reflünün Neden Olduğu Şikayetler Genel Uyarılar GÖ…Devamını oku...
Robotik cerrahi, robot yardımlı cerrahi olarak da tanımlanabilmektedir. ‘’Da Vinci’’ sistemi kullanılmakta ve bu sayede küçük delikler aracılığı ile ameliyatlar gerçekleştirilmektedir. Klasik ameliyatları izlemekte olan laparoskopik cerrahi yönteminden sonra minimal invaziv cerrahinin yeni adımı olarak hem hastalara hem de cerrahlara kolaylık sağlamaktadır.
İçindekiler
El bileğini model almış olan enstrümanlar, sezgisel hareket kontrolü, yüksek çözünürlüklü üç boyutlu görüntü özellikler yardım ile birlikte cerrahın geleneksel açık veya kapalı cerrahi teknolojilerindeki kısıtlamaları aşmaktadır. Böylelikle daha karmaşık olan girişimleri kapalı ameliyat yöntemi ile yapmasına olanak sağlamaktadır. Bunun sonucunda konsolda bulunan cerrah tarafından ameliyat bölgesinin üç boyutlu görüntüsü net bir şekilde görülebilmektedir.
Robotik Cerrahi Ne Demek?
Robotik Cerrahi Ne Demek? Minimal invaziv cerrahinin gelişmiş en teknolojik hali olarak tanımlanabilmektedir. Bu yöntemde 3 boyutlu kameralar kullanılmaktadır. Bu sayede cerrah, doğal görüşe benzer bir derinliği algılamaktadır. Pek çok farlı uzmanlık alanında kullanılabilen bir yöntemdir. Geleneksel ve laparoskopik yönteme kıyasla daha hassas girişimlerin başarıyla gerçekleşmesine neden olmaktadır.
Operasyon robot tarafından değil, cerrahın yönlendirdiği robotik kollar tarafından gerçekleştirilmektedir. 3 farklı parça bulunmaktadır ve cerrah konsolundan verilen komutlar ile eş zamanlı olarak hasta konsolunda bulunan Da Vinci robotuna aktarılmaktadır. Laparoskopik yöntemde olduğu gibi hastanın vücudunda küçük bir kesi açılmaktadır. Cilt üzerinde oluşturulan açıklıktan 3 boyutlu optik görüntüleme sistemi bölgeye sokulmaktadır. Görüntüleme cihazı robot kontrollü olduğundan dolayı titreme yapmamaktadır. Cerrah, gerçeğe çok yakın 3 boyutlu bir görüşe sahip olmaktadır.
Robotik Cerrahi mi Açık Ameliyatı mı?
Robotik Cerrahi mi Açık Ameliyatı mı? Robotik cerrahi yönteminin diğerlerine kıyasla pek çok avantajı bulunmaktadır. Bunlar şu şekilde sırlanmaktadır:
- Açık ameliyatta olduğu gibi büyük kesiler açılmamaktadır. Kesi boyutu küçüktür ve bu durum iyileşme sürecini hızlandırmaktadır.
- Kesi boyutunun çok küçük olması enfeksiyon riskini azaltmaktadır.
- Cerrahın görüş alanının net olmasını sağlamaktadır. Elde edilen görüntü ise net bir şekilde 10 kat büyütülebilmektedir.
- Damarlar ve sinirler çok net bir şekilde görüntülenmektedir. Bu sayede zarar görme ihtimalleri oldukça azdır.
- Açık cerrahi işlemlere oranla daha kısa sürede günlük yaşama dönülebilmektedir.
- 3 boyutlu görüntü olduğundan dolayı derinlik algısı bulunmaktadır. Hassasiyet gerektiren operasyonlar daha rahat bir şekilde yapılabilmektedir.
- Robotik kollar 720 derece açı ile dönebilmektedir. Bundan dolayı rahat bir şekilde çalışılabilmektedir.
- Ameliyat sonrasında hasta normal beslenme tarzına daha kısa sürede dönebilmektedir.
- Stres düzeyini azaltmaktadır.
Her Cerrah Robotik Ameliyat Yapabilir mi? Eksper Robotik Cerrah Nedir?
Her Cerrah Robotik Ameliyat Yapabilir mi? Eksper Robotik Cerrah Nedir? Bu işlemi yapabilmek amacı ile her branş için farklı bir eğitim programından geçmek gerekmektedir. Sonrasında ise sertifika alınmaktadır. Eksper robotik cerrah unvanı, robotik cerrahi ameliyatlarında belli bir sayıya ulaşarak uzmanlaşan cerrahlar için kullanılan bir tanımdır. Cerrahların yaptığı ameliyatlar ve bunların sonuçları robotik cerrahi merkezi tarafından takip edilmektedir. Bunlar kayıt altına alınmakta ve belirlenen sayıya ulaşıldığından eksper robotik cerrah unvanı alınmaktadır.
Robotik Cerrahi Tıpta Hangi Alanlarda Kullanılmaktadır?
Robotik Cerrahi Tıpta Hangi Alanlarda Kullanılmaktadır? Günümüzde robotik cerrahi birçok farklı uzmanlık alanına ait olan ameliyatlarda kullanılabilen bir yöntemdir. Pek çok avantaja sahip olan bu yöntem ile birlikte hastanın iyileşme süresi kısalmakta ve normal hayatına kısa sürede dönebilmektedir. Robotik cerrahinin kullanıldığı alanlar ise şu şekilde sıralanmaktadır:
- Jinekoloji
- Genel Cerrahi
- Kalp ve Damar Cerrahisi
- Kulak Burun Boğaz
- Göğüs Cerrahisi
- Baş ve Boyun Cerrahisi
- Üroloji
- Çocuk Cerrahisi
Bunlar da İlginizi Çekebilir

Tiroid Bezi Tiroid bezi, boynun ön, orta kısmında yer alan hormon salgılayan bir organdır. Ortama 20-30 gr ağırlığında olup, Boyunda orta hattın sağında ve solunda iki lob, bu lobları birleştiren ortadaki istmus adı verilen parça ve % 70-80 oranında bulunan piramidal lob adı verilen bir küçük lob…Devamını oku...