Uykuda solunum durması olarak da bilinen uyku apnesi, son dönemlerde pek çok kişinin başına gelmektedir. Sık karşılaşılan bir durum olmasıyla birlikte uyku rahatsızlıklarının en bilinenleri arasında yer almaktadır.…
Uykuda solunum durması olarak da bilinen uyku apnesi, son dönemlerde pek çok kişinin başına gelmektedir. Sık karşılaşılan bir durum olmasıyla birlikte uyku rahatsızlıklarının en bilinenleri arasında yer almaktadır.…
Radyofrekans ile burun eti küçültme işleminde dokularda meydana gelen ısı hasarı, büzülme ve sertleşme ile iyileşme prensibine dayanmaktadır. Burun boşluklarının yan kısımlarında bulunan alt konkaların mukozası altındaki zengin damar içerikli yumuşak dokuların içerisine özel bir cihazın yardımı ile …
Burun, normal yollardan nefes almayı sağlayan organdır. Burun, içinden geçen havayı nemlendirir, ısıtır, zararlı ve alerjen mikroorganizmaların hava yoluyla vücuda girişini engeller. …
İstanbul rinoplasti; burunda uygulanan estetik işlemleri tanımlamaktadır. Estetik cerrahide tüm dünyada en çok başvurulan işlem olan burun estetiği son yıllarda çok daha konforlu bir şekilde uygulanmaya başlanmıştır.…
Grip (influenza), toplumda grip adıyla tanınan ve influenza virüslerinin (Tip A, B ve C) neden olduğu ani gelişen, ateş yapan, genellikle burun, boğaz, sonrasında da akciğerleri tutabilen bir solunum yolu enfeksiyon hastalığıdır.…
Alerjiye neden olan maddelerin (alerjen) burun mukozasına temas etmesi sonrasında ortaya çıkan ve akıntı, burun ve gözlerde kaşıntı, hapşırma, boğaz kaşıntısı gibi şikayetlere seyreden rahatsızlığa alerjik nezle adı verilmektedir.…
Burun etrafındaki sinüslerin inflamatuar, bakteriyel kökenli hastalığıdır.Akut gelişen sinüzitler antibiyotik ve ödem çözücü spreyler ile tedavi edilebilmek tedir. Ancak sinüzitlerin sık tekrarlanması durumunda kronik sinüzit söz konusu olmakta, tanı bilgisayatlı tomografi ile konulabilmektedir.…
Endoskopik Sinüs Cerrahisi (ESC) günümüzde kronik sinüs iltihapları başta olma üzere, sinüs tümörleri, ön kafa kaidesi yaralanmaları, travmaya bağlı göz çukuru hasarları ve görme siniri basısı gibi durumların tedavisinde güncel tedavi seçeneği olarak en fazla sayıda yapılan cerrahilerden birisidir.…
İlk kez 1984 yılında uygulanmaya başlayan endoskopik sinüs ameliyatlarının(ESC) giderek yaygınlaşmasını takiben ciddi komplikasyonlar da izlenmeye başlamıştır. Yaşanan problemlerin önemli kısmının ameliyat sırasında anatominin çeşitli nedenlerle tam olarak değerlendirilememesine bağlı olduğunun anla…
Son yıllarda özellikle tıbbi teknoloji alanında gerçekleşen gelişmeler sonucunda kronik sinüzitin cerrahi tedavisinde, bir yandan ameliyatın başarı şansını artırıp daha az travma ile gerçekleştirilmesini sağlarken diğer yandan komplikasyon riskini önemli ölçüde azaltan teknoloji ve cihazlar kullanım…
Çocukluk çağında sinüzit yeni bir hastalık değildir ancak endoskopik muayene ve bilgisayarlı tomografi gibi teknolojik gelişmelerin sinüzit tanısındaki önemli katkısı ile hastalık çocuk yaş grubunda daha kolay teşhis edilmeye başlanmış ve sıklığının sanılanın çok üzerinde olduğu anlaşılmıştır.…
Burun normal solunum organıdır ve aldığımız havanın ısınmasını, nemlenmesini ve içerisindeki yabancı maddelerin, alerjenlerin ve mikro organizmaların filtrelenmesini sağlar. Bu şekilde ısınmış ve nemlenmiş olarak akciğerlere giden havanın içerisindeki oksijen çok daha iyi bir şekilde kana geçmektedi…